KELA Stella Nova – vláčné nebo křupavé?
Fascinující výsledky vaření a smažení s intenzivní chutí.
Při přípravě svých oblíbených pokrmů s hrnci a pánvemi Stella Nova zcela jednoduše zkombinujete přednosti dvouspeciálních pánví. Vždy v závislosti na přání a na receptu je možné smažit na jedné a téže pánvi křupavé nebo vláčné pokrmy. Po osmažení při vysoké teplotě pokrm získá křupavou a chutnou krustu, ale přesto je možné ho snadno uvolnit od povrchu s nepřilnavou úpravou. To umožňuje několik tisíc mikroprohlubní ve struktuře (systém Oil- Control). Při smažení nebo dušení při nižších teplotách bude jídlo jemnější, ale bude mít stejně intenzivní chuť. V každém případě budete potřebovat jen malé množství tuku nebo oleje, neboť se pod pokrmem rozlije zcela rovnoměrně. Přichycení nebo dokonce připečení patří minulosti a čištění je naprosto jednoduché.
Výborně!
Řada nádobí na vaření Stella Nova byla roku 2020 vyznamenána cenou VÍTĚZE Německé rady pro design (Rat für Formgebung) v kategorii Excellent Product Design, a to za design a vynikající vlastnosti. Na následující straně naleznete všechny vlastnosti nové řady nádobí na vaření a hned si můžete vyzkoušet nějaký nový recept!
Oceňovaná řada nádobí na vaření s novou povrchovou strukturou.
Speciálně vyvinutá, inovativní struktura povrchu s malými prohlubněmi v povrchu garantuje výsledky smažení s intenzivní chutí.

Vlastnosti
Použitím nádobí na vaření a smažení s antiadhezivním povrchem docílíte optimálních výsledků a vykouzlíte v něm zaručeně své nejlepší pokrmy. Pří-prava jídel bez použití tuku odpovídá duchu zdravého stravování. Přidáním již nepatrného množství tuku se nic nepřipálí ani nepřichytí. Speciálně vyvinutý povrch garantuje vynikající antiadhezivní vlastnosti, díky nimž uvaříte a usmažíte s malým množstvím tuku a nádobí umyjete obzvláště snadno a jednoduše.
Přednosti
• dlouhá životnost
• snadná údržba díky antiadhezivním vlastnostem
• šetrné smažení a vaření bez použití tuků
• vhodné pro všechny typy sporáků – i na indukci
• 5letá záruka
Ergonomická rukojeť – nejsou viditelné žádné šrouby.
Celoplošné dno z ušlechtilé oceli vhodné i na indukci pro rychlé ohřívání a úsporu energie.



SYSTÉM OIL CONTROL
Struktura povrchu s mikroprohlubněmi ve spojení s robustním nepřilnavým povrchem pro křupavé i vláčné výsledky smažení.
Ergonomická bakelitová rukojeť soft touch pro příjemnou a bezpečnou manipulaci.
Silnostěnná hliníková litina pro optimální rozvod tepla.
Skleněná poklice se silikonovým okrajem pro optimální průhled a přehled.
Snadné čištění – doporučujeme ruční čištění.
Máte chuť na něco křupavého?
Křupavý závitek Saltimbocca od Matthiase Waltera
Nákupní seznam na 4 porce
4 kuřecí prsní filety
16 plátků parmské šunky
2 cukety, 1 lilek
2 papriky (červené nebo žluté)
Tymián, česnek, rozmarýn,
sůl, pepř, cukr
Příprava
Kuřecí prsa osolte, položte na ně 4 plátky parmské šunky a oviňte listem šalvěje. Maso nyní obalte fólií a nechte odpočívat v chladničce po dobu 1 hodiny. Mezitím si připravte zeleninu, omyjte ji a nakrájejte na stejně velké kousky. Po hodině vyjměte závitky z fólie a orestujte v pánvi dokřupava 4 minuty z každé strany a dejteje stranou. Zeleninu okořeňte česnekem, tymiánem, rozmarýnem, solí, pepřem a cukrem a orestujte na pánvi krátce a dokřupava. Kdo chce, může přidat i piniové oříšky. Nyní položte závitky na zeleninu. Pečte v předehřáté troubě při 120 °C po dobu cca 20 minut. Kuřecí maso by mělo dosáhnout vnitřní teploty 65 °C.

.jpg)
Servírovací pánev



Pánev na grilování a paellu

Rendlík s rukojetí

Hrnec na vaření
Fascinující množství možností.
Což takhle například chutná paella naservírovaná přímo na stůl a každý si nabere...?
Pánve na smažení
Pánve na smažení protilehlou rukojetí
Pánev na smažení s protilehlou rukojetí
Pánev na palačinky se perfektně hodí pro jídla, která mají být připravena vláčná a nadýchaná, jako jsou palačinky, omelety nebo trhanec. Je vhodná i pro křehké obalované masové nebo rybí pokrmy. Připravovaný pokrm se nepřichytává a nepřilepuje a je možné ho snadno uvolnit.
A to i bez přidání velkého množství tuku nebo oleje.

Pánev na palačinky
Také s pěkně tvarovanou grilovací deskou se snadno podaří příprava křupavých a vláčných pokrmů. Po úpravě jídla se skvěle hodí i k servírování přímo na stole. Vaši hosté se z ní mohou obsluhovat sami a jídlo zůstane díky zbytkovému teplu déle teplé.

Grilovací deska
Zpět na výpis článků